Zánět

Zánět je základním nástrojem vrozené imunity a je tzv. reakcí na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti a jedním z regulačních mechanismů homeostázy. V případě potravinových intolerancích se jedná o tzv. pozdější reakci imunitního systému. IgG4. Jedná se o protilátku tvořenou imunitním systémem, která bojuje s cizími látkami v krvi.

Důležité je rychlé vyhodnocení na základě detekce potravinových intolerancí, která potravina je vhodná a která náš metabolizmus jenom zatíží.
Dobrý nutriční stav je jednou z důležitých podmínek nekomplikovaného i pooperačního průběhu např. po střevní resekci či jiných chirurgických výkonech.

Doporučené testování

216 druhů potravin

Testování histaminové intolerance

Objednat tady

 

Seznam testovaných potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko
Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk
Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka
Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Svatojánský chléb
Řepkové semeno (olej)
Kachní maso
Kozí maso
Husí maso
Pštros
Křepelka
Králík
Srnec
Perlička
Kůň
Avokádo
Ostružina
Borůvka
Brusinka
Rybíz červený
Rybíz černý
Limetka
Liči
Mango
Papája
Granátové jablko
Malina
Fíky
Angrešt
Muškátový oříšek
Kefír
Beta – Laktoglobulin
Máslo
Camembert
Kasein
Ementál
Cottage cheese
Mozzarella
Tavený sýr
Měkký tvaroh

Bambusové výhonky
Šípek
Kantalup meloun
Hrozinka
Anýz (koření)
Bobkový list
Heřmánek
Koriandr
Kmín
Kopr
Zázvor
Majoránka
Šafrán
Šalvěj
Paprikové koření
Kari
Pivovarské kvasnice
Hořčičné semínko
Růžičková kapusta
Květák
Mangold
Čínské zelí
Fenykl
Dýně
Topinambur
Kapusta
Ředkvička
Ředkev
Kapusta kadeřavá
Rukola
Máta
Para ořech
Makadamový oříšek
Borový ořech
Kapr
Oliheň (ryba)

Úhoř
Pražma
Treska
Štika
Kambala
Sleď
Humr
Káva
Černý pepř
Batáty
Vinný list
Bílé zelí
Šalotka
Lékořice
Hrách setý
Bob obecný
Cizrna
Mungo fazole
Fazole červená
Čekanka
Cikorka
Hlávkový salát ledový
Sardinka
Sébastien (ryba)
Mořský okoun
Kaviár
Granát
Agar-agar
Aloe vera
zelený čaj
Prášek na pečení
Světlicový olej
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Kozí mléko