Průjem

Jsem přesvědčená, že zvýšená propustnost střeva je již civilizačním onemocněním.
Syndrom dráždivého tračníku je jedna z nejčastějších obtíží a postihuje lidi hlavně kolem 15. až 45. roku života. Jednou z příčin může být taky přecitlivělost na určitou potravinu.


Nejdůležitější je zjistit konkrétní potraviny a v jídelníčků je omezovat. Často to bývají i zdravé potraviny např. mrkev, nebo rajče, různé ovoce, ale i luštěniny či masa.

 

Doporučená kombinace testů pro řešení průjmů:

– 90 potravin obecný panel
– Test na histaminovou intolerance

Objednat test

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký sýr
Jablka
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Borůvky
Brokolice
Pohanka
Máslo
Kapusta/ zelí
Třtinový cukr
Ananas
Mrkev

Kešu ořechy
Květák
Celer
Čedar (sýr)
Kuřecí maso
Pálivé papričky
Čokoláda
Škořice
Škeble / mušle
Treska
Káva
Kola ořechy
Kukuřice
Cottage sýr
Kravské mléko

Krabí maso
Okurka
Vajíčka bílek/ žloutek
Baklažán
Česnek
Kozí mléko
Hroznové víno bíle/ modré
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Platýs
Med
Citron
Hlávkový salát
Fazole

Humr
Slad
Proso
Houby
Hořčiční semínko
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Ústřice
Petržel
Broskev
Arašídy
Ananas
Fazole pinto

Vepřové maso
Brmabory
Rýže
Žito
Světlice barvířská
Losos
Sardinky
Plž
Sezam
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Jahody

Zelené fazole (lusky)
Slunečnicové semínko
Batáty (sladké brambory)
Švýcarský sýr
Černý čaj
Tabák
Rajče
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Kvasnice pivovarské
Kvasnice pekařské
Jogurt