Deprese

Vhodnou úpravou stravy, konzumací probiotických a kvašených potravin lze navodit specifické změny v regeneraci střevní mikroflóry. Je to tedy cesta, jak snížit například riziko deprese, nebo chronické únavy.

Avšak toto všeobecné doporučení má význam jenom tehdy, pokud přesně o každém klientovi víme, s kterými druhy potravin při úpravě jídelníčku začít a co přidávat. Je důležité cíleně a efektivně vyloučili ty druhy potravin které metabolit zpomalí. A dodat tělo potřebné mikro a makro prvky, díky kterým se metabolit zrychlí.

Doporučené testování:
90 potravin východoevropský panel

Objednat tady

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký sýr
Jablka
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Borůvky
Brokolice
Pohanka
Máslo
Kapusta/ zelí
Třtinový cukr
Ananas
Mrkev

Kešu ořechy
Květák
Celer
Čedar (sýr)
Kuřecí maso
Pálivé papričky
Čokoláda
Škořice
Škeble / mušle
Treska
Káva
Kola ořechy
Kukuřice
Cottage sýr
Kravské mléko

Krabí maso
Okurka
Vajíčka bílek/ žloutek
Baklažán
Česnek
Kozí mléko
Hroznové víno bíle/ modré
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Platýs
Med
Citron
Hlávkový salát
Fazole

Humr
Slad
Proso
Houby
Hořčiční semínko
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Ústřice
Petržel
Broskev
Arašídy
Ananas
Fazole pinto

Vepřové maso
Brmabory
Rýže
Žito
Světlice barvířská
Losos
Sardinky
Plž
Sezam
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Jahody

Zelené fazole (lusky)
Slunečnicové semínko
Batáty (sladké brambory)
Švýcarský sýr
Černý čaj
Tabák
Rajče
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Kvasnice pivovarské
Kvasnice pekařské
Jogurt