Atopický ekzém

Naše celkové zdraví, včetně vzhledu kůže, se odvíjí od schopnosti trávit potravu. Při procesu trávení dochází ke vstřebávání a přeměně vitamínů a dalších živin z potravy, ale také k vylučování všech ostatních látek, které tělo nepotřebuje. Ve chvíli, kdy trávení nefunguje zcela správně, tělo hledá jinou možnost, jak toxiny vyloučit a volí cestu skrze kůži. I když je nesporná souvislost mezi skrytými alergiemi na potraviny a kožními obtížemi, jako jsou např. svědění, akné, atopický ekzém, plísně na nohou, tak je jen málo pacientů testovaných na tuto přecitlivělost.

Laboratorní výsledky na potravinové intolerance Vám pomohou odhalit vhodné a nevhodné potraviny, které ve Vašem případě mohou fungovat nejen jako prevence, ale i jako regenerace těla po onkologické léčbě.

108 potravin obecní panel

Histamín

Objednat test

Seznam testovacích potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko

Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk

Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka

 

Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Příklad testu