Aktivní senior

 

Senior aby Vaše stáří nebolelo 

Doporučuji pro dospělé, kteří řeší otázky typu: 

– zlepšení funkce kloubů

– zadržování vody v těle

– revmatoidní artritida

Je důležité vyživovat tělo dle hlavních zdrojů jako jsou makro a mikro prvky, ale taky najít  vhodné kombinace jídel s obsahem vlákniny.

Test 216 druhů potravin 

Objednejte tady

Seznam testovaných potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko
Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk
Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka
Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Svatojánský chléb
Řepkové semeno (olej)
Kachní maso
Kozí maso
Husí maso
Pštros
Křepelka
Králík
Srnec
Perlička
Kůň
Avokádo
Ostružina
Borůvka
Brusinka
Rybíz červený
Rybíz černý
Limetka
Liči
Mango
Papája
Granátové jablko
Malina
Fíky
Angrešt
Muškátový oříšek
Kefír
Beta – Laktoglobulin
Máslo
Camembert
Kasein
Ementál
Cottage cheese
Mozzarella
Tavený sýr
Měkký tvaroh

Bambusové výhonky
Šípek
Kantalup meloun
Hrozinka
Anýz (koření)
Bobkový list
Heřmánek
Koriandr
Kmín
Kopr
Zázvor
Majoránka
Šafrán
Šalvěj
Paprikové koření
Kari
Pivovarské kvasnice
Hořčičné semínko
Růžičková kapusta
Květák
Mangold
Čínské zelí
Fenykl
Dýně
Topinambur
Kapusta
Ředkvička
Ředkev
Kapusta kadeřavá
Rukola
Máta
Para ořech
Makadamový oříšek
Borový ořech
Kapr
Oliheň (ryba)

Úhoř
Pražma
Treska
Štika
Kambala
Sleď
Humr
Káva
Černý pepř
Batáty
Vinný list
Bílé zelí
Šalotka
Lékořice
Hrách setý
Bob obecný
Cizrna
Mungo fazole
Fazole červená
Čekanka
Cikorka
Hlávkový salát ledový
Sardinka
Sébastien (ryba)
Mořský okoun
Kaviár
Granát
Agar-agar
Aloe vera
zelený čaj
Prášek na pečení
Světlicový olej
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Kozí mléko

Příklady testů

Zdravý dospělý – prevence

Dospělý pro aktivní věk a vitalitu 

Doporučuji pro dospělé, kteří řeší otázky typu:

– migrény 

– kvasinkové infekce

– obtíže s prostatou

– chronická únava, vyčerpanost 

– zánět močových cest

 90 potravin středozemní panel 

testování histaminové intolerance doporučené u žen středního věku

Základním parametrem je zjištění,které jídlo nám může být překážkou v rámci trávení, vstřebávání a zda naše enzymy vše dokonale zpracují v náš prospěch.

Objednejte tady:

Příklad testů

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký Sýr
Jablko
Slunečnice
Artyčok
Chřest
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Červená řepa
Brokolice
Máslo kravské
Kapusta/zelí
Třtinový cukr

Ananas
Mrkev
Květák
Celer
Červená řepa
Uzený sýr
Holub
Kuře
Čokoláda
Skořice
Mušle, škeble
Treska
Káva
Kola ořech
Kukuřice

Cottage sýr
Kravské mléko
Okurka
Vejce bílek, žloutek
Česnek
Hrozny modré, bíle
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Štika
Med
Jehněcí maso
Citron
Čočka
Hlávkový salát

Fazole
Humr
Slad
Majoránka
Houby
Hořčice
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Petržel
Broskev
Arašídy
Černý pepř
Ananas

Fazole bíle
Švestka
Vepřové maso
Brambory
Králík
Rýže
Žito
Losos
Sardinky
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Oliheň

Jahody
Zelené fazole
Černý čaj
Slunečnicové semínko
Brambory
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Pekařské kvasnice
Pivovarské kvasnice
Jogurt (kravský)
Hruška
Baklažán

Zdravé dítě – prevence

Doporučuji pro rodiče, kteří hledají otázky typu:

– častá nemocnost u dětí

– obtíže s hmotností

–  hodně aktivní dítě, nebo častá únava, poruchy chování, špatný spánek

– auto imunitní oněmocení 

Nedoporučuji 

– testovat děti do 12 měsíců

– akutní stav, průjem, snížená imunita

– po antibiotické léčbě do 2 týdnů

Objednat zde 

108 potravin 

Podtext – balíček děti

V PŘÍPADĚ POTRAVINOVÝCH INTOLERANCÍ se jedná o tzv. pozdější reakci imunitního systému IgG je protilátka tvořená imunitním systémem, která bojuje s cizími látkami v krvi. Důležité je rychlé vyhodnocení na základě detekce potravinových intolerancí, která potravina je vhodná a která dětský metabolizmus jenom zatíží.

Objednejte tady

Seznam testovaných potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko

Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk

Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka

 

Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Příklady testů

Jak postupovat

Vyplňte online žádanku

Vyplňená žádanka Vám přijde do emailu, odkud si ji vytisknete a následně zaplatíte převodem na účet.

Doručená žádanka má platnost deset dní a během té doby s ní zajdete na  Vámi zvolené odběrné místo.

Vaše výsledky z laboratoře doručíme emailem v průběhu deseti dnů.

Na základě výsledků Vám vypracujeme individuální tříměsíční výživový plán.

2. Provedeme testy a jejich výsledky dorazí ke mně.
3. Podle výsledků vám sestavím dietu, spojíme se a začneme příjemnější život.

Atopický ekzém

Naše celkové zdraví, včetně vzhledu kůže, se odvíjí od schopnosti trávit potravu. Při procesu trávení dochází ke vstřebávání a přeměně vitamínů a dalších živin z potravy, ale také k vylučování všech ostatních látek, které tělo nepotřebuje. Ve chvíli, kdy trávení nefunguje zcela správně, tělo hledá jinou možnost, jak toxiny vyloučit a volí cestu skrze kůži. I když je nesporná souvislost mezi skrytými alergiemi na potraviny a kožními obtížemi, jako jsou např. svědění, akné, atopický ekzém, plísně na nohou, tak je jen málo pacientů testovaných na tuto přecitlivělost.

Laboratorní výsledky na potravinové intolerance Vám pomohou odhalit vhodné a nevhodné potraviny, které ve Vašem případě mohou fungovat nejen jako prevence, ale i jako regenerace těla po onkologické léčbě.

108 potravin obecní panel

Histamín

Objednat test

Seznam testovacích potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko

Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk

Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka

 

Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Příklad testu

Zánět

Zánět je základním nástrojem vrozené imunity a je tzv. reakcí na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti a jedním z regulačních mechanismů homeostázy. V případě potravinových intolerancích se jedná o tzv. pozdější reakci imunitního systému. IgG4. Jedná se o protilátku tvořenou imunitním systémem, která bojuje s cizími látkami v krvi.

Důležité je rychlé vyhodnocení na základě detekce potravinových intolerancí, která potravina je vhodná a která náš metabolizmus jenom zatíží.
Dobrý nutriční stav je jednou z důležitých podmínek nekomplikovaného i pooperačního průběhu např. po střevní resekci či jiných chirurgických výkonech.

Doporučené testování

216 druhů potravin

Testování histaminové intolerance

Objednat tady

 

Seznam testovaných potravin

Ječmen
Gluten
Oves
Žito
Pohanka
Špalda
Pšenice
Kukuřice
Rýže
Lněné semínko
Hovězí maso
Kuřecí maso
Skopové maso
Vepřové maso
Krůta
Vaječní bílek
Vaječní žloutek
Kravské mléko
Kozí sýr
Ovčí mléko
Ovčí sýr
Jogurt
Rak
Losos
Mlž
Granát
Lilek
Červená řepa
Sladká paprika
Brokolice
Mrkev
Celer
Chilli
Okurka
Křen
Pórek

Oliva
Cibule
Brambory
Červené zelí
Rajče
Tuřín, Vodnice
Cuketa
Artyčok
Chřest
Špenát
Fazole
Hrách
Sójové boby
Čočka
Ančovička
Mečoun
Pstruh
Mořský jazyk
Bíle fazole
Hlávkový salát
Cereální salát
Jablko
Meruňka
Banán
Třešeň
Hrozny bíle/ červené
Kiwi
Citrón
Nektarinka
Pomeranč
Ananas
Jahody
Vodní meloun
Hruška
Švestka
Grepy

Broskev
Datle
Bazalka
Bílý pepř
Skořice
Treska
Česnek
Pivovarské kvasnice
Sardinka
Hořčiční semínko
Muškátový oříšek
Oregano
Petržel
Mentol
Mák
Rozmarýn
Tymián
Vanilka
Mandle
Kešu
Kakaový bob
Lístkový ořech
Burský ořech
Pistácie
Sezam
Semena hořčice
Vlašský ořech
Kokosový ořech
Houba Hlíva ústřiční
Houba Šii-take
Houba liška jedlá
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Káva
Černý pepř

Svatojánský chléb
Řepkové semeno (olej)
Kachní maso
Kozí maso
Husí maso
Pštros
Křepelka
Králík
Srnec
Perlička
Kůň
Avokádo
Ostružina
Borůvka
Brusinka
Rybíz červený
Rybíz černý
Limetka
Liči
Mango
Papája
Granátové jablko
Malina
Fíky
Angrešt
Muškátový oříšek
Kefír
Beta – Laktoglobulin
Máslo
Camembert
Kasein
Ementál
Cottage cheese
Mozzarella
Tavený sýr
Měkký tvaroh

Bambusové výhonky
Šípek
Kantalup meloun
Hrozinka
Anýz (koření)
Bobkový list
Heřmánek
Koriandr
Kmín
Kopr
Zázvor
Majoránka
Šafrán
Šalvěj
Paprikové koření
Kari
Pivovarské kvasnice
Hořčičné semínko
Růžičková kapusta
Květák
Mangold
Čínské zelí
Fenykl
Dýně
Topinambur
Kapusta
Ředkvička
Ředkev
Kapusta kadeřavá
Rukola
Máta
Para ořech
Makadamový oříšek
Borový ořech
Kapr
Oliheň (ryba)

Úhoř
Pražma
Treska
Štika
Kambala
Sleď
Humr
Káva
Černý pepř
Batáty
Vinný list
Bílé zelí
Šalotka
Lékořice
Hrách setý
Bob obecný
Cizrna
Mungo fazole
Fazole červená
Čekanka
Cikorka
Hlávkový salát ledový
Sardinka
Sébastien (ryba)
Mořský okoun
Kaviár
Granát
Agar-agar
Aloe vera
zelený čaj
Prášek na pečení
Světlicový olej
Hřib
Hřib hnědý
Černý čaj
Kozí mléko

Průjem

Jsem přesvědčená, že zvýšená propustnost střeva je již civilizačním onemocněním.
Syndrom dráždivého tračníku je jedna z nejčastějších obtíží a postihuje lidi hlavně kolem 15. až 45. roku života. Jednou z příčin může být taky přecitlivělost na určitou potravinu.


Nejdůležitější je zjistit konkrétní potraviny a v jídelníčků je omezovat. Často to bývají i zdravé potraviny např. mrkev, nebo rajče, různé ovoce, ale i luštěniny či masa.

 

Doporučená kombinace testů pro řešení průjmů:

– 90 potravin obecný panel
– Test na histaminovou intolerance

Objednat test

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký sýr
Jablka
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Borůvky
Brokolice
Pohanka
Máslo
Kapusta/ zelí
Třtinový cukr
Ananas
Mrkev

Kešu ořechy
Květák
Celer
Čedar (sýr)
Kuřecí maso
Pálivé papričky
Čokoláda
Škořice
Škeble / mušle
Treska
Káva
Kola ořechy
Kukuřice
Cottage sýr
Kravské mléko

Krabí maso
Okurka
Vajíčka bílek/ žloutek
Baklažán
Česnek
Kozí mléko
Hroznové víno bíle/ modré
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Platýs
Med
Citron
Hlávkový salát
Fazole

Humr
Slad
Proso
Houby
Hořčiční semínko
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Ústřice
Petržel
Broskev
Arašídy
Ananas
Fazole pinto

Vepřové maso
Brmabory
Rýže
Žito
Světlice barvířská
Losos
Sardinky
Plž
Sezam
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Jahody

Zelené fazole (lusky)
Slunečnicové semínko
Batáty (sladké brambory)
Švýcarský sýr
Černý čaj
Tabák
Rajče
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Kvasnice pivovarské
Kvasnice pekařské
Jogurt

Štítná žláza

Pokud jsou v těle dobré regulační poměry, pak je tělo zdravé. Jedním z veledůležitých regulačních orgánů je právě štítná žláza, ta musí zvýšeně pracovat, může se časem vyčerpat (hypofunkce nebo hyperfunkce)
Střevní mikroflóra vykazuje vzájemné interakce s přijímanou potravou a stresem.

Bakteriální kolonizace střeva je považována za rozhodující faktor pro vývoj imunitního systému, regulaci peristaltiky udržení bariérové funkce střeva. Dnes je považována také za metabolický a endokrinní orgán.

Doporučované testování:

90 potravin středozemní panel
Histaminová intolerance

(U žen, které užívali dlouhodobě homonání antikoncepcii – vhodné testovat i homocystín)

Objednat tady

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký Sýr
Jablko
Slunečnice
Artyčok
Chřest
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Červená řepa
Brokolice
Máslo kravské
Kapusta/zelí
Třtinový cukr

Ananas
Mrkev
Květák
Celer
Červená řepa
Uzený sýr
Holub
Kuře
Čokoláda
Skořice
Mušle, škeble
Treska
Káva
Kola ořech
Kukuřice

Cottage sýr
Kravské mléko
Okurka
Vejce bílek, žloutek
Česnek
Hrozny modré, bíle
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Štika
Med
Jehněcí maso
Citron
Čočka
Hlávkový salát

Fazole
Humr
Slad
Majoránka
Houby
Hořčice
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Petržel
Broskev
Arašídy
Černý pepř
Ananas

Fazole bíle
Švestka
Vepřové maso
Brambory
Králík
Rýže
Žito
Losos
Sardinky
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Oliheň

Jahody
Zelené fazole
Černý čaj
Slunečnicové semínko
Brambory
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Pekařské kvasnice
Pivovarské kvasnice
Jogurt (kravský)
Hruška
Baklažán

PI botonky 300x300px KDO JSEM

Deprese

Vhodnou úpravou stravy, konzumací probiotických a kvašených potravin lze navodit specifické změny v regeneraci střevní mikroflóry. Je to tedy cesta, jak snížit například riziko deprese, nebo chronické únavy.

Avšak toto všeobecné doporučení má význam jenom tehdy, pokud přesně o každém klientovi víme, s kterými druhy potravin při úpravě jídelníčku začít a co přidávat. Je důležité cíleně a efektivně vyloučili ty druhy potravin které metabolit zpomalí. A dodat tělo potřebné mikro a makro prvky, díky kterým se metabolit zrychlí.

Doporučené testování:
90 potravin východoevropský panel

Objednat tady

Seznam testovaných potravin

Mandle
Americký sýr
Jablka
Avokádo
Banán
Ječmen
Hovězí maso
Borůvky
Brokolice
Pohanka
Máslo
Kapusta/ zelí
Třtinový cukr
Ananas
Mrkev

Kešu ořechy
Květák
Celer
Čedar (sýr)
Kuřecí maso
Pálivé papričky
Čokoláda
Škořice
Škeble / mušle
Treska
Káva
Kola ořechy
Kukuřice
Cottage sýr
Kravské mléko

Krabí maso
Okurka
Vajíčka bílek/ žloutek
Baklažán
Česnek
Kozí mléko
Hroznové víno bíle/ modré
Grapefruit
Hrášek
Paprika
Platýs
Med
Citron
Hlávkový salát
Fazole

Humr
Slad
Proso
Houby
Hořčiční semínko
Oves
Olivy
Cibule
Pomeranč
Ústřice
Petržel
Broskev
Arašídy
Ananas
Fazole pinto

Vepřové maso
Brmabory
Rýže
Žito
Světlice barvířská
Losos
Sardinky
Plž
Sezam
Krevety
Mořský jazyk
Sója
Špenát
Dýně
Jahody

Zelené fazole (lusky)
Slunečnicové semínko
Batáty (sladké brambory)
Švýcarský sýr
Černý čaj
Tabák
Rajče
Pstruh
Tuňák
Krůtí maso
Vlašský ořech
Pšenice
Kvasnice pivovarské
Kvasnice pekařské
Jogurt